Anna Hirvi Sigurdsson på Pirat skrev ett mail till mig ang min Barcelona-roman … och sa att den lät intressant att få läsa, så därför ska jag nu skriva ut den och skicka iväg den till henne. Och sen hålla tummarna gröna, bita av mig alla naglar och ligga sömnlös i tre månader. 🙂

Såhär säger hon i en intervju:


Piratförlaget refuserar också de allra flesta manus.
– Vi gillar välskrivna, originella och fräscha berättelser. Vi är också måna om närheten till författarna och vill kunna ägna mycket tid åt varje titel. Därför är vi väldigt restriktiva när det gäller att anta nya författare, säger Anna Hirvi Sigurdsson.
Ibland dyker det upp något som fångar intresset:
– Det kan vara en genomtänkt intrig, en formulering i följebrevet, en karaktär eller valet av en miljö eller händelse i början som väcker vår nyfikenhet. Då är det bara att hoppas att den känslan finns kvar hela vägen.


DE GILLAR
• En stämning eller situation som lockar till fortsatt läsning.
• Starka karaktärer.
• Ett aktuellt tema som många kan identifiera sig med.
• Att författaren har en egen röst.
• En berättelse som sticker ut och som får läsaren att svepas iväg.
• Ett bra följebrev där författaren verkligen säljer in sig själv och sin berättelse.
• En förmåga att gestalta, inte bara redovisa.
• En bra intrig.
• När du tror på din berättelse. Har du en bra historia kommer du att nå ut.
• Att du först tar reda på vilka förlag som ger ut din genre och skickar ditt manus till rätt förlag.

Läs mer här.