Läser Diagnosens makt om ADHD, Asperger och Autism mm. (Gunilla Hellerstedt) och blir uppslukad.

Ibland väljer jag bort skönlitteratur för att istället läsa facklitteratur och får energi av min egen kunskapshunger istället för att vilja veta vem som dödade vem eller vem som får vem i slutet på vissa böcker.

Jag vet att förlagen letar efter nya genre, och det gör jag med som läsare. Det svämmar över av liknande böcker överallt, även om de kan vara bra på många sätt, tappar jag lusten bara därför.

Det finns för många olika lakritssmaker i godispåsen att välja på så jag tar en sur bara därför.

Visserligen är jag väldigt intresserad av denna typ av facklitteratur för att jag arbetar med ungdomar där detta finns, men ibland kan jag välja någon fackbok bara för att jag är nyfiken, vill förstå eller göra research till vad jag själv skriver om.

Just nu skriver jag om diagnoser.