Vi; jag, min medförfattare Sussi, förläggaren och illustratören mailas just nu om var, vilka som ska bjudas, och när releasedatum ska bli etc. Det börjar närma sig …

Hela processen kring att skapa en bok är så enormt rolig och intressant. Och sen att man står där och hoppas nervöst med boken i hand, att den ska bidra med något gott, att den ska hjälpa andra, att den ska bli en bok som gör skillnad, (som jag har fått höra från olika håll att den kommer), är inte bara en del.

Nej, sen att få se bilderna ramla in i inboxen en efter en på den karaktär som man skapat, hur hon blir till liv och hela storyn som bara från början fanns i mitt huvud sakta föds genom hans fantastiska teckningar, är bara det, en resa i rusets riktning.

Och jag får vara med. Jag har till och med skapat den. Ni vet den där känslan när man känner Yes, fan nu har jag skapat något bra och ens konstnärliga ego går upp i skyn några sekunder, då, … då känns det ju så bra eller hur?

Och sen, att just det där blir antaget (dessutom på det förlag man ville), WOW, vilken känsla.

Och nu, befinner jag mig i stadiet då den får sin form, den börjar få det liv den förtjänar och snart är den “född”. Det återstår att ge den en födsel med kärlek och ett stort välkomnande, för det är hon värd.

Jag ska hålla henne i handen tills att hon kan gå själv. Snart. Min Alice är snart här. Jag är höggravid! (som vi säger i den skrivande världen)

Vad andra sagt om boken hittills:

Sagt om:

En jättebra bok. Kändes som den handlade om mig och min dotter (fast jag är också som Alice). Inget konstigt med andra ord. Rock n roll.” /Caroline af Ugglas.

“Det här är en bra och viktig bok som borde finnas i alla grundskolor för att öka förståelsen för ADHD”. /Författaren Liz Wennberg

”En lika härlig som viktig bok om att vi med små medel, och genom att tänka lite utanför ramarna, kan underlätta vardagen för barn och ungdomar med ADHD, och faktiskt lära oss något själva också – för det ÄR coolt att inte vara som alla andra.” /Författaren Caroline Säfstrand

Att få ett inifrånperspektiv på de svårigheter ett barn med ADHD kan möta, ger mer än alla informationsblad. Jag önskar att boken blir läst av lärare och lärarstudenter, som i sin yrkesutövning möter barn och ungdomar med ADHD. Om du öppnar ditt hjärta för dessa barns utsatthet, kan du också lättare stå ut med det som kan vara provocerande i mötet med dem”. /Specialpedagog Katarina Lindquist

“Läs boken som väcker nyfikenhet och hopp inom varje människa.” /Författaren Ebba Range

“Bli berörd och upplev livet från ADHD barnets perspektiv. Få en inblick i hur det kan kännas och genom det förstå hur man kan bemöta barnet på ett bra sätt. Om vi vuxna förstår och lär oss får vi gladare barn med positiva känslor inom sig. Boken ger tankeställare och tips hur vi vuxna kan tänka”. /Skolsköterska Jenny Nordfors

“Jag vill rekommendera berättelsen om Alice som ett alldeles utmärkt

verktyg för att öppna en diskussion med barn som fått diagnos. Den är

även otroligt värdefull för föräldrar och personal som arbetar med

barn i skolan. Igenkänningsfaktorn är hög för mig som mamma till en

tjej med ADHD och en med högfungerande autism och ADD. Jag tycker att

ni lyckats gestalta hennes koncentrationssvårigheter och hennes

trötthet på ett levande sätt. Bra att ni ger konkreta tips i slutet”./Förläggare Helena Dahstrand