Hej Malin! Förlåt att jag tränger mig på. Jag har min dotter och barnbarn i Barcelona och förra året gav jag dem dina trevliga barnböcker med svensk och spansk text. Mina flickor är visserligen 9 och 11 år, men det är lite si och så med svenskan. Min dotter hade ambitionen att bara prata svenska med dem i början, men sen det blev jobbigt med all spansktalande släkt och vänkrets – plus katalanska, engelska och nu även franska i skolan. Så det är jag som mormor som försöker kämpa med svenskan när jag hälsar på. Det var jättebra med dina texter, själv brukar jag ta med lite pysselböcker på svenska. Vanliga läseböcker enbart på svenska är för svårt för dem.

Kommer du att skriva flera barnböcker i samma stil?

I morgon åker jag och hälsar på i Barcelona. Då kan jag berätta för flickorna att jag nästan bor granne med författaren till böckerna de fick!

Tack för pratstunden.