Dagen efter har man “boksmälla” såklart!
Vi började med att visa ett KLIPP, jag läste ur boken och sen berättade vi om hur boken kom till …
När jag lärde känna Sussi sa hon till mig att hon tyckte att jag var cool för att jag var författare och att hon också hade en sån dröm. Då slog jag till och frågade Sussi om hon ville skriva en bok med mig. Efter det satte projektet “Coolt med ADHD” igång. Det var våren 2013. Att jag ville skriva en sådan här bok berodde på att jag tyckte att den behövdes. Jag ville skriva en skönlitterär bok som riktar sig till själva barnet, men som också kan vara en hjälp för att barnets vardag ska bli bättre, genom att gestalta vardagssituationer och på så sätt skapa förståelse hos de som arbetar med barn, hos andra barn och vuxna osv.
Under arbetets gång har vi lagt mycket vikt på att lyfta fram diagnosens styrkor, för det finns många styrkor såsom kreativitet, driv, iderika, multitasking, initiativtaganade, ledaranda osv. Det är ju coolt att tänka utanför ramarna, det är de tankarna som kan förändra världen. För att avsluta vill jag säga att vår önskan med denna bok är att minska fördomarna, öka kunskapen och ge förståelse vad gäller diagnosens kärnsymptom genom att gestalta på detta sätt. Att det är viktigt att inte fokusera på problemen och svårigheterna utan mer på lösningar och de positiva sidorna med diagnosen. Att det blev en Alice beror på att flickor med ADHD måste lyftas upp, då det oftast är pojkar som är i fokus. Hon kan användas som högläsningsbok, på egen hand oavsett ålder. Av barn och av vuxna. Dessutom innehåller hon praktiska tips på hur vardagen kan underlättas med små enkla medel. Så tack Sussi för att du svarade ja, tack CM för illustrationerna, tack Anna som har gjort detta möjligt för oss! Tack till er för att ni var där igår och firade det färdiga resultatet av vårt jobb.

Och Anna berättade också om mitt speciella “följebrev” som stack ut. Anna är helt underbar! <3

Jessica Stigsdotter!