Thomas Norstedt skriver:

“Idag under fruktstunden läste jag högt ur en bok som handlade om en tjej med ADHD. Jag inledde hela passet med en frågestund; vad är ADHD? Eleverna fick delge s…ina tankar och erfarenheter kring ämnet och svaren blev allt ifrån “sjukdom” och “utvecklingsstörd” till “svårt att sitta still”, “stökig” samt “svårt att koncentrera sig”. Sen började jag att läsa. Det blev hela 20 minuter och tre kapitels läsning under total tystnad. Sedan ställde jag samma fråga igen. Mycket intressant. Bör tilläggas att det är en sjukt bra och beskrivande bok. Eleverna fick spontant återkoppla till det jag läst och jag fick såååå mkt geni! “Hon är ju som oss men bara tänker så mycket!”, “Jag tycker synd om henne!”, “jag är också sådär på morgonen, har JAG ADHD!?”. Vi hade en lång och intressant samling. Till slut sa jag “Jag ska avslöja en hemlighet! JAG har ADHD!”… Hela klassen bara gapade!
“Titta på mig! Jag är här, jag jobbar, jag äter, jag bajsar och sover precis som ni. Jag är ute å trummar, har ett boende och jag har en familj. Jag är en människa precis som du, du och du”. Sen fick jag tusentals frågor och lektionen tog slut.. Morgondagen får utröna vad som sagts vid middagsborden där hemma… 😂😊”