Vi lever i ett samhälle där det förväntas att en ska åstadkomma, producera, ge resultat, leverera. Det blir en trappa där varje steg man tar närmar man sig kronisk stress. Både vuxna och barn ”ska” leva så idag. Stressen orsakar att du blir mindre konstruktiv och tillslut leder till att det blir ett fysiologiskt faktum. Har man mer hjärta – får man mer smärta. Känner man mer – gör det ondare och man faller fortare. Vi måste alla tillsammans bidra till att debattera mera om detta sjuka samhälle innan fler rasar som dominobrickor. Speciellt våra barn. Jag vägrar att gå uppför den där trappan med mina ungar. Det måste finnas en annan väg.

Jag har skrivit många böcker om barn i skolan som inte orkar. Jag har skrivit en fet bok om stress som heter Vägen från Väggen, vilket är dit man hamnar om man fortsätter på trappstegen. Så bit inte ihop. Gå din egen väg. Den finns nånstans, du måste bara hitta den.

#vägenfrånväggen @stresshandboken #vadärdetmedlisa #mimissärskildabegåvning #cooltmedadhd #jagharadhd #juliassuperkrafter #genomskinlig #apelsinträdgården #utmattningssyndrom #väggen #utbrändhet #utmattning #stress #malinrocaahlgren