17 år och debuterar med barnbok om ad(h)d

För 6 år sedan var vi med i tidningen och pratade om boken Coolt med adhd som är inspirerad av Maya.

Nu har vi skrivit en bok ihop på samma tema.

Vi ville skildra en kreativ tjej som finner tröst i musiken och skapandet, en tjej som är omtänksam och egentligen bara ganska missförstådd. Hon får höra att hon är lat och att hon inte bryr sig, men det stämmer inte. Vi hoppas att Molly kan vara en förebild för andra barn i liknande situationer och att hon kan ge tröst till dem så att de kan känna att de inte är ensamma och att de är okej precis som de är.”

”Mollys tunga ryggsäck” är en bok om barn, för barn om olikheter och acceptans och att alla människor är lika värda trots olika förutsättningar. Boken är ett tillskott på serien om barnen på Nilaskolan.